Terug naar service

Opbrengst & onderhoud

Staat je vraag of probleem er niet tussen?

Opbrengst & onderhoud

Twijfel je of de opbrengst van jouw zonnepanelen wel in orde is? Check dan onderstaande dingen.

  1. Check wat de opbrengst precies is. Let op: hiervoor kijk je niet naar de jaarafrekening van jouw energieleverancier, maar naar de gegevens die uit de omvormer komen. De hoeveelheid teruggeleverd energie die op de jaarafrekening staat is namelijk altijd een stuk lager dan de totale hoeveelheid energie die door de zonnepanelen is geproduceerd.

  2. Check of de opbrengst overeenkomt met de geschatte jaaropbrengst die in jouw offerte stond. Valt de opbrengst tegen of zie je een sterke afname over de jaren? Kijk dan hier voor mogelijke redenen en wat we daaraan kunnen doen.

Zonnepanelen verliezen met de jaren altijd een klein beetje van hun vermogen, dit is de natuurlijke degradatie van de zonnepanelen. Hoe groot deze degradatie is, hangt af van het type panelen. Over het algemeen mag de degradatie van de zonnepanelen nooit meer zijn dan zo’n 0,7% per jaar.

Gaat de opbrengst van jouw zonnepanelen sneller achteruit dan verwacht? Controleer dan eerst of de zonnepanelen vies zijn geworden. Meer informatie over het schoonmaken van zonnepanelen vind je hier.

Is de achteruitgang nog steeds niet goed te verklaren? Misschien wordt het dan tijd om het systeem door één van onze experts na te laten kijken.

Vuil blijft over het algemeen niet liggen op zonnepanelen die redelijk schuin staan. De regen zorgt ervoor dat al het vuil regelmatig wordt weggespoeld. Ook vastgeplakt vuil zoals vogelpoep, laat na verloop van tijd los en verdwijnt. Daarom is in veel gevallen schoonmaak niet nodig. Daarnaast is schoonmaken niet erg goed voor het paneel, dat tast namelijk de coatinglaag aan. 

Maar in sommige gevallen, vooral bij installaties waar de panelen in een minder schuine helling liggen of waarbij er veel bomen in de buurt staan, is dat anders. Bomen scheiden pollen af, wat als een plakkerige laag op de panelen terecht kan komen. Algen vinden hierin een goede bodem om te groeien. Resultaat: een groene aanslag langs de randen van de panelen, die een gedeelte van de cellen bedekt. 

Deze aanslag kan worden schoongemaakt met met regenwater of osmosewater, zonder schoonmaakmiddelen en met een zachte spons. Liggen de zonnepanelen op een voor jou moeilijk bereikbare plek? Zekerzon helpt je graag. Neem contact op via service@zonnfabriek.nl.

Binnen 2 minuten afgerond!

Gratis dakscan

Doorloop de stappen en ontdek wat jouw dak op kan leveren met de zonnepanelen van Zekerzon!

Laten we verder gaan

Wat is je energie verbruik?

Laten we verder gaan

Wat zijn je gegevens?

De resultaten staan voor je klaar. Benieuwd naar wat zonnepanelen jou opleveren? Vul onderstaande gegevens in om je aanvraag af te ronden.

Resultaat

Je hebt de dakscan afgerond!

We nemen spoedig mogelijk contact met je op!

Dakscan afgerond!

Bedankt voor je offerte aanvraag bij Zekerzon!

Een mooie eerste stap naar het duurzaam opwekken van jouw eigen stroom. Onze adviseurs bekijken de resultaten en analyseren jouw specifieke situatie.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op voor een offerte op maat. Houd je mail en je telefoon in de gaten!