Voor jou

Vind het antwoord op al je vragen

Er is altijd ruimte voor ondersteuning. Wij zijn er om al je vragen te beantwoorden en eventuele storingen snel op te lossen.

Alles op een rij

Veel gestelde vragen

Alle antwoorden op jouw vragen over onze producten, garanties, energienota’s en saldering – helderheid in een zonnestraal.

Nee. Zekerzon werkt niet met micro omvormers, maar enkel met string omvormers van SMA. Micro-omvormers zijn namelijk namelijk extra onderdelen die een zonnestroominstallatie storingsgevoeliger maken. Micro-omvormers worden daarnaast blootgesteld aan zwaardere externe omstandigheden, bijvoorbeeld hoge temperaturen vlak onder de panelen. En als ze kapot gaan, is het moeilijker om ze te bereiken en te vervangen. 

String omvormers daarentegen zijn een betrouwbare en efficiënte optie. Wij werken met omvormers van SMA. SMA is wereldmarktleider in de productie van hoogwaardige omvormers en staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid.

Er bestaan meerdere garanties voor de verschillende onderdelen van een zonnestroominstallatie. Hieronder bespreken we ze stuk voor stuk voor je.


Installatiegarantie

De installatiegarantie houdt in dat Zekerzon defecten aan het systeem kosteloos repareert binnen een periode van 10 jaar. De installatiegarantie dekt de installatie vanaf de meterkast tot en met de zonnepanelen. De communicatie van de omvormer met het internet valt, vanwege de afhankelijkheid van derde partijen zoals de Internet Service Provider (ISP), buiten de installatiegarantie. Defecten die worden veroorzaakt door natuurgeweld of schade door derden, vallen ook buiten de installatiegarantie. De installatiegarantie vervalt wanneer er na installatie door een andere partij wijzigingen in het systeem worden aangebracht. 


Product- en vermogensgarantie

Ieder onderdeel van een zonnestroominstallatie heeft zijn eigen productgarantie. Deze is vaak langer dan de installatiegarantie. De productgarantie wordt over het algemeen gedekt door de fabrikant van het product. 


Garantie zonnepanelen

Zonnepanelen hebben vaak zowel een productgarantie als een aparte vermogensgarantie. De productgarantie houdt in dat het product vervangen of hersteld wordt binnen de garantieperiode, wanneer er een defect is geconstateerd.


Vermogensgarantie zonnepanelen

De vermogensgarantie houdt in dat het vermogen van een paneel niet sneller achteruitgaat dan gepland. Alle panelen degraderen over hun levensduur, meestal met zo’n 0,6% per jaar. De vermogensgarantie bepaalt dat je recht hebt op vergoeding wanneer het paneel sneller degradeert dan verwacht. 

Dit is een lastige garantie om aanspraak op te maken: hoe bewijs je dat een paneel sneller is gedegradeerd dan gepland? Om daarachter te komen is vaak gespecialiseerde apparatuur nodig.

Verder kan de fabrikant vaststellen dat een achteruitgang van het vermogen het gevolg is van een defect. Dit valt dan niet onder de vermogensgarantie, maar onder de productgarantie. Dat maakt nogal een verschil: stel dat de productgarantie van jouw zonnepanelen 10 jaar is, en de vermogensgarantie 25 jaar. Na 12 jaar begint een paneel vermogen te verliezen. Na uitgebreid onderzoek blijkt dat de achteruitgang in het vermogen komt door een kapotte cel. Wat krijg je dan vergoed? Niks, want de productgarantie is inmiddels verlopen.

Hieronder vind je een overzicht van de garanties op de zonnepanelen die Zekerzon installeert. Voor de exacte voorwaarden kun je doorklikken naar de voorwaarden van Sunpower.

Merk:
Sunpower

Vermogensgarantie:
25 jaar

Productgarantie:
25 jaar

Wat krijgt u vergoed?:
Herstel of vervanging van het paneel door een compatibel type.
Verzending & installatie van het defecte en het vervangende of herstelde paneel.

Klik hier voor de voorwaarden

Hieronder zie je een overzicht van de garanties op de omvormers die Zekerzon installeert.

Merk:
SMA

Productgarantie:
10 jaar

Wat krijgt u vergoed?:
Herstel of vervanging van de omvormer door hetzelfde of een compatibel type. 
Verzending en installatie van het ruiltoestel en afhaling van het defecte toestel.

Klik hier voor de voorwaarden

Hoewel we bij de Zekerzon nog nooit de garantie van het montagemateriaal hebben hoeven inschakelen, vind je in het onderstaande overzicht de voorwaarden van onze huismerken Schletter, SunBeam en Esdec.

 

Merk:
Schletter

Productgarantie:
10 jaar

Wat krijgt u vergoed?:
Vervanging of herstel van het defecte onderdeel.

Klik hier voor de voorwaarden

 

Merk:
SunBeam

Productgarantie:
10 jaar

Wat krijgt u vergoed?:
Vervanging of herstel of creditering van een bedrag (niet hoger dan het aankoopbedrag).

Klik hier voor de voorwaarden

Communicatieproducten

Producten die worden gebruikt voor de communicatie tussen de omvormer en het internet hebben over het algemeen een garantie van 2 jaar. Het gaat hierbij om producten als Powerline Adapters, SMA WebBox of Cluster Controller. Ook de Sunny Home Manager heeft een fabrieksgarantie van 2 jaar. De voorwaarden voor SMA producten vind je hier. 


Bekabeling en elektra

Voor alle overige producten die gebruikt worden in een installatie, zoals bekabeling en elektrisch schakelmateriaal, geldt dat de fabrieksgarantietermijn korter is dan de installatiegarantie van Zekerzon. Zekerzon zal eventuele defecte onderdelen kosteloos vervangen en herstellen binnen de termijn van de installatiegarantie.


Faillissementen

Wat gebeurt er met de garanties als de installateur of de fabrikant van de producten failliet gaat? Als Zekerzon failliet zou gaan, vervalt daarmee de installatiegarantie. Je hebt echter nog wel recht op alle productgaranties van de verschillende fabrikanten. 

Als de fabrikant van onze producten failliet gaat, dan kan Zekerzon niet meer aan een vervangend product komen. Indien mogelijk zullen we alternatieve producten aanbieden om jouw zonnestroominstallatie draaiende te houden.


De beste garantie is kwaliteit

Particuliere consumenten genieten in Nederland een uitgebreide bescherming. Kijk op de website ConsuWijzer van de overheid voor meer details. Voor zakelijke klanten (business-to-business) zijn de regels weer anders. Tot slot: de beste garantie is er één die je niet hoeft te gebruiken. Een degelijk product is de beste garantie die je kunt hebben.

Ja. Je gaat namelijk een stuk minder stroom inkopen van je leverancier en daarmee wordt je energienota dus lager. Je behoudt wel je aansluiting aan het elektriciteitsnetwerk en een contract met een energieleverancier voor het inkopen van de rest van de stroom die je nog nodig hebt. Hierdoor behoud je ook de vaste posten van de energienota. Je betaalt de netwerkkosten van de netbeheerder en het vastrecht van de energieleverancier. En je ontvangt een heffingskorting van de overheid.

Ja. De heffingskorting die je ontvangt is over het algemeen hoger dan je vaste kosten (netwerkkosten en vastrecht). Als je door het gebruik van de zonnepanelen bijna geen stroom meer hoeft in te kopen bij je energieleverancier, dan kan het dus zijn dat je op jaarbasis een negatieve energienota hebt. Je krijgt dan geld toe.
Nee. De zonnepanelen hebben geen invloed op het vastrechtbedrag. Het vastrecht is een vast administratie bedrag dat je energieleverancier in rekening brengt. Omdat je door het gebruik van de zonnepanelen minder energie gaat afnemen van je energieleverancier, raden we je aan een energieleverancier te kiezen die een laag vastrecht hanteert.
Zonnepanelen wekken altijd stroom op wanneer er voldoende daglicht is. Als je op dat moment stroom verbruikt, komt deze direct van de zonnepanelen. Er zijn ook momenten dat je minder of helemaal geen stroom verbruikt. De zonnestroom wordt dan teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Deze teruggeleverde stroom mag je verrekenen met de stroom die je van je energieleverancier hebt ingekocht. Deze verrekening heet salderen.
Stel, je verbruikt 3500 kWh per jaar. Jouw zonnepanelen hebben dit jaar 2500 kWh opgewekt. 1500 kWh van die zonnestroom heb je direct verbruikt en de resterende 1000 kWh is teruggeleverd aan het net. Je hebt 2000 kWh bij je energieleverancier ingekocht. De 1000 kWh teruggeleverde stroom wordt automatisch afgetrokken van je inkoop, en de leverancier brengt dus 1000 kWh in rekening.

Binnen 2 minuten afgerond!

Gratis dakscan

Doorloop de stappen en ontdek wat jouw dak op kan leveren met de zonnepanelen van Zekerzon!

Laten we verder gaan

Wat is je energie verbruik?

Laten we verder gaan

Wat zijn je gegevens?

De resultaten staan voor je klaar. Benieuwd naar wat zonnepanelen jou opleveren? Vul onderstaande gegevens in om je aanvraag af te ronden.

Resultaat

Je hebt de dakscan afgerond!

We nemen spoedig mogelijk contact met je op!

Dakscan afgerond!

Bedankt voor je offerte aanvraag bij Zekerzon!

Een mooie eerste stap naar het duurzaam opwekken van jouw eigen stroom. Onze adviseurs bekijken de resultaten en analyseren jouw specifieke situatie.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op voor een offerte op maat. Houd je mail en je telefoon in de gaten!